• top arrow
  • Ενημερωθείτε για την αυξητική στήθους στο 210 6985678

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Οργανώστε τη αυξητική του στήθους σας: Πριν και την ημέρα της επέμβασης

Πριν την επέμβαση σημαντικό είναι να αναφέρετε στο χειρουργό σας ένα πλήρες ιστορικό. Μην αμελήσετε να αναφέρετε κάποια φαρμακευτική αγωγή που πιθανόν λαμβάνετε. Οι καπνιστές καλό θα ήταν να αποφύγουν το κάπνισμα για μερικές εβδομάδες πριν την επέμβαση. Είναι πιθανόν ο γιατρός να σας ζητήσει μία μαστογραφία, δηλαδή ακτινογραφία των μαστών, προκειμένου να αποκλείσει την πιθανότητα να υπάρχει κάποιος καρκίνος του μαστού που δεν έχει εμφανιστεί ακόμη.

Μην κάνετε εξαντλητικές δίαιτες το χρονικό διάστημα αμέσως πριν την επέμβαση. Πολλά άτομα προσπαθούν βεβιασμένα να φτάσουν στο ιδανικό τους βάρος, ώστε όταν γίνει η μεγέθυνση του στήθους τους να βρίσκονται στο βάρος που θα ήθελαν. Σκεφτείτε ότι ένας εξαντλημένος από πρόσφατη δίαιτα οργανισμός έχει λιγότερες άμυνες, λιγότερες εφεδρείες για να αντιμετωπίσει το stress της επέμβασης.

Εάν χρησιμοποιείτε αντισυλληπτικά χάπια, καλό θα ήταν να τα σταματήσετε τον μήνα πριν την επέμβαση, διότι αυξάνουν την πηκτικότητα του αίματος στα αγγεία των κάτω άκρων. Εάν δεν μπορείτε να τα σταματήσετε συζητήστε το με τον γιατρό σας, ώστε να λάβει τα μέτρα του.

Προσπαθήστε να αποφύγετε να συμπέσει η επέμβαση με τις ημέρες της περιόδου σας ή με τις αμέσως προηγούμενες τρείς ημέρες. Αυτό διότι αφ’ ενός θα έχετε αυξημένη αιμορραγικότητα αφ’ εταίρου γιατί ο οργανισμός σας στις ημέρες αυτές είναι γενικότερα καταπονημένος.

Αποφύγετε την ασπιρίνη, κατά κύριο λόγο, και εάν είναι δυνατόν, και άλλα αντιφλεγμονώδη φάρμακα για δέκα μέρες πριν την επέμβαση. Το ίδιο ισχύει και για κάποια είδη βιταμινών. Αυτά αυξάνουν την αιμορραγικότητα και η λήψη τους προκαλεί περισσότερες μελανιές και μικροαιμορραγίες.

apagorefseis1Προμηθευτείτε τον κατάλληλο στηθόδεσμο, τον οποίο θα πρέπει να έχετε μαζί σας στο χειρουργείο ή στο σπίτι, ανάλογα με τη συνεννόηση με τον γιατρό σας. Ο κατάλληλος στηθόδεσμος θα πρέπει να είναι αρκετά εφαρμοστός, αλλά και άνετος ταυτόχρονα, ώστε να συγκρατεί σταθερό το μαστό, χωρίς να σας είναι δυσάρεστος.

Καλό θα ήταν να ζητήσετε από τον χειρουργό σας να σας γράψει τα φάρμακα τα οποία ενδεχομένως θα χρειαστείτε μετά την επέμβαση και προμηθευτείτε τα πριν την ημέρα της επέμβασης. Κατά αυτόν τον τρόπο θα τα έχετε ήδη στο σπίτι και δεν θα χρειαστεί αμέσως μετά την επέμβαση να τα ψάχνετε, πράγμα το οποίο μπορεί να συμβεί ακόμα και σε ώρες που τα φαρμακεία είναι κλειστά. Προσπαθήστε να είστε απόλυτα ειλικρινής με τον γιατρό σας, όσον αφορά στα φάρμακα  τα οποία παίρνετε. Κάποια άτομα αποκρύπτουν τα φάρμακα που παίρνουν, ιδίως όταν πρόκειται για ψυχιατρικά φάρμακα ή ναρκωτικές ουσίες. Ιδίως τα φάρμακα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν πολύ σημαντικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της επέμβασης, εάν ο αναισθησιολόγος δεν γνωρίζει ότι τα έχετε χρησιμοποιήσει.

Φροντίστε για το ποιος θα σας παραλάβει για να σας μεταφέρει στο σπίτι μετά την διαδικασία της αυξητικής στήθους. Το προηγούμενο βράδυ φροντίστε να κοιμηθείτε καλά και εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό λόγω άγχους, πιθανόν λίγο αγχολυτικό φάρμακο θα μπορούσε να σας βοηθήσει, πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό σας.

Φροντίστε να έχετε μαζί σας κάποια άνετα ρούχα, τα οποία να είναι αρκετά φαρδιά και να μπαινοβγαίνουν εύκολα. Συνεννοηθείτε με κάποιον, ώστε να βρίσκεται μαζί σας στο σπίτι για τις πρώτες 24 έως 48 ώρες μετά την επέμβαση. Την περίοδο πριν την επέμβαση η διατροφή σας καλό θα ήταν να περιέχει πολλές πρωτεΐνες. Αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό  σύστημα. Εάν πάσχετε από δυσκοιλιότητα, φροντίστε να έχετε κάποια φάρμακα για την δυσκοιλιότητα, που μπορεί να σας προκύψει μετά την αυξητική μαστών.

Μην πάρετε μαζί σας στο νοσοκομείο κοσμήματα  ή μεγάλη ποσότητα χρημάτων, πέραν αυτών που χρειάζεστε. Όπως καταλαβαίνετε, είναι επικίνδυνο να χαθούν.

Συζητήστε με τον γιατρό σας την πιθανότητα να πάρετε πριν και μετά το χειρουργείο άρνικα, βιταμίνη Α και C, οι οποίες συνήθως βοηθούν στην μείωση του οιδήματος και των εκχυμώσεων. Εάν πριν την επέμβαση αρρωστήσετε ή ανεβάσετε πυρετό, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας, διότι ενδέχεται να πρέπει να αναβληθεί η επέμβαση.

Ρεαλιστικές προσδοκίες

Η αυξητική μαστών, όπως και κάθε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, δεν τείνουν να κάνουν το σώμα τέλειο, αλλά να το κάνουν καλύτερο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό οι οι προσδοκίες του ατόμου να είναι ρεαλιστικές.

Καμία μέθοδος δεν είναι τόσο ακριβής ώστε να διορθώνει ατέλειες, τις οποίες πολλές φορές το ανθρώπινο μάτι πρέπει να προσπαθήσει για να τις δει. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ακόμα και στο πιο όμορφα διαμορφωμένο σώμα, εάν κανείς σταθεί ώρες ολόκληρες μπροστά στον καθρέπτη και ψάχνει να βρει την ατέλεια, σίγουρα θα τη βρει. Αυτό το οποίο θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η όποια ατέλεια να μην είναι τόσο μεγάλη ώστε να είναι ευδιάκριτη από το περιβάλλον μας. Εμείς, που γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας, σαφώς βλέπουμε πολύ περισσότερο τις λεπτομέρειες. Τέτοιου είδους λεπτομέρειες όμως τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να διορθωθούν.

Αυξητική μαστών με συνοδές ασθένειες

Ασθένειες, όπως ο διαβήτης και τα καρδιολογικά προβλήματα, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.
Τα διαβητικά άτομα μπορούν να προβούν στην διαδικασία αυτή χωρίς πρόβλημα, εάν ο διαβήτης τους είναι και έχει υπάρξει απόλυτα ρυθμισμένος.

Σε περίπτωση αρρύθμιστου διαβήτη θα πρέπει κανείς να εκτιμήσει το χρονικό διάστημα και το βαθμό στον οποίο ο διαβήτης ήταν αρρύθμιστος.

Άτομα με καρδιολογικά προβλήματα, επίσης, θα πρέπει να προσέξουν, διότι η αδρεναλίνη και η ξυλοκαΐνη, που χρησιμοποιούνται στη διήθηση, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά, σε περίπτωση που η καρδιά έχει υποστεί κάποια βλάβη στο παρελθόν.

Εάν βέβαια ένα καρδιολογικό πρόβλημα είναι ρυθμισμένο φαρμακευτικά και δεν έχει αφήσει λειτουργικά προβλήματα στο μυοκάρδιο μπορεί να μην αποτελεί πρόβλημα. Επίσης, σημασία έχουν τα φάρμακα, όπως η ασπιρίνη ή αλλά αντιπηκτικά, τα οποία πιθανόν κάποιος παίρνει για την αντιμετώπιση κάποιου καρδιολογικού προβλήματος. Άλλες ασθένειες, που μπορεί να επηρεάσουν, είναι οι παθήσεις του θυρεοειδούς, όταν αυτός είναι αρρύθμιστος. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει πρώτα να ρυθμιστεί σωστά ο θυρεοειδής και κατόπιν μπορεί κανείς να κάνει την αυξητική μαστών.
Παρόμοιο θέμα ισχύει και για αναπνευστικά προβλήματα.

Καλό είναι να ελέγξετε τους μαστούς σας πριν την επέμβαση, με μια μαστογραφία ή υπερηχογράφημα, ιδίως εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού.

Ψυχολογικός παράγοντας στην  αυξητική μαστών

Τελειώνοντας πρέπει να αναφέρουμε ότι τα ψυχικά ασταθή άτομα, με ψυχικά νοσήματα ή ακόμα και άτομα που βρίσκονται σε μία βεβαρημένη από ψυχολογικής πλευράς φάση της ζωής τους (θάνατος, διαζύγιο, απόρριψη από το περιβάλλον ή την εργασία κ.τ.λ.) δεν είναι κατάλληλα όχι μόνο για αυξητική στήθους, αλλά για οποιαδήποτε αισθητική επέμβαση.

Καλό είναι να αναβάλλουν την όποια διαδικασία, για ένα μεταγενέστερο χρόνο, όπου  ο ψυχισμός τους θα έχει έρθει σε μια πιο ισορροπημένη κατάσταση.

Δεν είναι σπάνιο, άτομα που βρίσκονται σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους, όπως π.χ διαζύγιο, να επιδιώκουν απεγνωσμένα να «ανακτήσουν έδαφος» μέσω μίας αισθητικής επέμβασης. Είναι δεδομένο ότι δεν θα λάβουν αυτό που περιμένουν από την όποια διαδικασία και η απογοήτευση είναι φυσικό επακόλουθο. Κατά αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, ο οποίος επιδεινώνει την κακή ψυχολογική τους κατάσταση.

Η αυξητική μαστών είναι μία επέμβαση που θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα με το σώμα σας, αλλά αποκλείεται να διορθώσει όλα τα προσωπικά προβλήματά σας ή να σας κάνει πιο αποδεκτούς από το περιβάλλον σας ως προσωπικότητες.

Το πιθανότερο είναι να λειτουργήσει θετικά μέσω της τόνωσης της αυτοπεποίθησής σας. Όμως δεν θα κάνει τους άλλους να σας δουν με διαφορετικό μάτι, από ό,τι σας έβλεπαν έως τώρα, εάν εσείς δεν «εκπέμψετε» κάτι διαφορετικό ως προσωπικότητα.

Εάν βλέπετε την αισθητική χειρουργική σαν το τελευταίο σωσίβιο, που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις δύσκολες στιγμές της ζωή σας, να έχετε υπόψη σας ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται να συμβεί και μάλλον θα επιδεινώσει τον ψυχισμό σας παρά θα τον βοηθήσει.

Εάν εμπίπτετε στις κατηγορίες που προαναφέραμε ότι θα βοηθηθούν και δεν βρίσκεστε στις κατηγορίες που θα πρέπει να αποκλειστούν από την αυξητική στήθους, τότε η επέμβαση αυτή θα δώσει μία βελτίωση στην ψυχή και το σώμα σας.