• top arrow
  • Ενημερωθείτε για την αυξητική στήθους στο 210 6985678

ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΝΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Σε πόσα κυβικά εκατοστά αντιστοιχεί κάθε νούμερο του cup στο στηθόδεσμο;

Τα άτομα που προσέρχονται στον πλαστικό χειρουργό συνήθως προσπαθούν να του περιγράψουν το μέγεθος του μαστού που θέλουν με βάση το μέγεθος του στηθόδεσμου που θα ήθελαν να φορούν μετά. Στο στηθόδεσμο το μέρος εκείνο που αντιστοιχεί στον όγκο του μαστού είναι το μέγεθος του cup. Το cup περιγράφεται ως A, B, C, D κτλ. Για παράδειγμα είναι πολύ συχνό φαινόμενο να έρχεται μία γυναίκα, η οποία λέει στον γιατρό: «γιατρέ, φοράω νούμερο 75 Α και θα ήθελα να φοράω μετά την επέμβαση 75 C». Επειδή όμως το μέγεθος των ενθεμάτων μετριέται σε κυβικά εκατοστά όγκου, θα πρέπει να δούμε σε πόσα κυβικά εκατοστά αντιστοιχεί σε κάθε άτομο η αλλαγή στο μέγεθος του στηθόδεσμου.

Σύμφωνα λοιπόν, με μελέτες της Αμερικάνικης Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής φάνηκε ότι αύξηση του όγκου κατά ένα μέγεθος στο cup αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε 189 cc ενθέματος. Η μεταβολή από ένα cup A σε ένα cup C απαιτούσε συνολικά 391cc δηλαδή περίπου 196 cc για κάθε cup.

megeth

Αλλαγή από cup Β σε D απαιτούσε περίπου 448 cc δηλαδή 224 cc ανά κάθε cup.Φυσικά τα νούμερα αυτά δεν είναι ακριβή και αντιστοιχούν στο μέσο όρο της συγκεκριμένης μελέτης. Κάθε άτομο μπορεί να διαφέρει κατά κάποιο βαθμό, σε σχέση με τα νούμερα αυτά, διότι το μέγεθος ενθέματος, που θα είναι κατάλληλο, θα εξαρτηθεί και από την διάμετρο του θώρακα, την προβολή του ενθέματος, το επιθυμητό σχήμα του μαστού κ.τ.λ

Πως μπορείτε να βρείτε μόνη σας το μέγεθος ενθέματος που σας ταιριάζει.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε ένα στηθόδεσμο στο μέγεθος που θα θέλατε να είναι το στήθος σας. Κατόπιν προμηθευτείτε κάποια πλαστικά σακουλάκια τα οποία σφραγίζουν εύκολα. Τα σακουλάκια αυτά μπορείτε να τα γεμίσετε με ρύζι ή νερό. Φορέστε το στηθόδεσμο και τοποθετήστε ανάμεσα στο στήθος σας και το στηθόδεσμο το σακουλάκι με το ρύζι ή το νερό. Γεμίζοντάς το ή αδειάζοντάς το θα μπορέσετε να έχετε μία ιδέα του όγκου, ο οποίος υπολείπεται, προκειμένου να φτάσετε στο επιθυμητό μέγεθος. Τον όγκο από το περιεχόμενο μπορείτε να τον ογκομετρήσετε σε κάποιο δοχείο και έτσι θα έχετε σε κυβικά εκατοστά περίπου τον όγκο που επιθυμείτε.


dokimh

Μέτρηση του όγκου στο γραφείο του πλαστικού χειρουργού.

Οι γιατροί οι οποίοι ασχολούνται με την αυξητική μαστών έχουν συνήθως κάποια κατάλληλα sizers. Αυτά είναι κάποια μαλακά αντικείμενα, τα οποία προσομοιάζουν στο σχήμα του μαστού. Υπάρχουν sizers με διαφορετικούς όγκους. Δοκιμάζοντας διαφορετικού όγκου sizers θα μπορέσετε να έχετε μία ιδέα για το πώς θα είναι το σχήμα και ο όγκος του στήθους σας. Καλό είναι στην επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό να έχετε μαζί σας κάποιο στηθόδεσμο χωρίς ενίσχυση, καθώς και μία στενή μπλούζα από πάνω. Κατά αυτό τον τρόπο φορώντας το sizers ανάμεσα στο στηθόδεσμο και τοποθετώντας τη στενή μπλούζα από πάνω θα μπορέσετε να έχετε μία ιδέα για το τι προσδοκάτε ως τελικό αποτέλεσμα. Το μέγεθος του στηθόδεσμου συνήθως περιγράφεται από έναν αριθμό και ένα γράμμα. Ο αριθμός παραδείγματος χάριν 85 ή 80 αναφέρεται στην περίμετρο του θώρακα. Τα γράμμα A, B, C, D κτλ αναφέρεται στο μέγεθος του cup, αυτό δηλαδή που αντιστοιχεί στο μέγεθος του μαστού. Όταν θέλουμε να μεγαλώσουμε το μαστό στην πράξη μεγαλώνουμε το cup του στηθόδεσμου.

Ανατομικές Μετρήσεις

Στο ιατρείο, ο πλαστικός χειρουργός θα πραγματοποιήσει διάφορες μετρήσεις για να διαπιστώσει την ελαστικότητα του δέρματος και την διάμετρο του θώρακα και των μαστών σας, έτσι ώστε να αποφασίσει ποιες επιλογές ενθεμάτων σας δίνουν οι ανατομικές διαστάσεις του δικού σας θώρακα, έτσι ώστε να έχετε αρμονία στήθους-σώματος κι ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Ενθέματα μεγάλου μεγέθους

Τα άτομα που επιθυμούν ενθέματα μεγάλου μεγέθους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό. Γενικά τα μεγάλα ενθέματα έχουν περισσότερες πιθανότητες επιπλοκών. Τέτοιου είδους επιπλοκές συνίστανται στο να είναι ψηλαφητά τα ενθέματα στα όρια των μαστών, να παρατηρείται πτώση των μαστών μετά από χρόνια, καθώς και αίσθημα βάρους, πίεσης κ.τ.λ. Ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να αποθαρρύνει τα άτομα από το να χρησιμοποιούν ιδιαίτερα μεγάλα ενθέματα, διότι το μεγάλο δε σημαίνει ότι είναι και ωραίο.

megalo megethos

Στα μεγάλα ενθέματα τα αποτελέσματα της βαρύτητας είναι πιο έντονα και επομένως περιμένει κανείς πιο γρήγορα να δει πτώση ή και (ρυτίδωση) πτυχώσεις στο μαστό. Τέλος, δεν είναι πάντα δεδομένο ότι η ελαστικότητα του δέρματος θα είναι τόση ώστε να μπορέσει να χωρέσει ένα πολύ μεγάλο ένθεμα.


 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την σωστή επιλογή των ενθεμάτων μαστών στις αντίστοιχες σελίδες του site μας:

Γενικά για το μέγεθος του ενθέματος στήθους

Ποιο μέγεθος είναι κατάλληλο για εμένα;

Μπορεί μετά την αυξητική μαστών να δείχνει το στήθος μου υπερβολικό;