• top arrow
  • Ενημερωθείτε για την αυξητική στήθους στο 210 6985678

Το στήθος μου θα πέσει πιο γρήγορα αν κάνω αυξητική?

Ένα στήθος που έχει ένθεμα δεν έχει περισσότερες πιθανότητες να πέσει σε σχέση με ένα που δεν έχει. Πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι πιθανότητες να έχει πτώση ένας μαστός με ένθεμα είναι ίδιες με έναν μαστό που έχει ίδιο όγκο και δεν έχει ένθεμα. Άλλοι υποστηρίζουν ότι έχει λιγότερες πιθανότητες να πέσει, λόγω του ότι το ένθεμα λειτουργεί σαν μία εσωτερική στήριξη στον μαστό. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με έναν μαστό ίδιου όγκου που δεν έχει ένθεμα.

Αυξητική με ενθέματα φυσιολογικού μεγέθους

Σε ενθέματα φυσιολογικού μεγέθους ο οργανισμός δημιουργεί μια ινώδη μεμβράνη, η οποία το συγκρατεί στη θέση του και η μελλοντική πτώση γίνεται ίσως  και πιο δύσκολη, σε σχέση με τους μαστούς που δεν έχουν ένθεμα.

Αυξητική με πολύ μεγάλα ενθέματα

Σε περίπτωση πολύ μεγάλων ενθεμάτων τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Ενώ ένα ένθεμα φυσιολογικού μεγέθους συγκρατείται στη θέση του από τους ιστούς σε αρκετά καλό βαθμό, ένα πολύ μεγάλο ένθεμα μπορεί να τους κάνει να υποχωρήσουν. Τα πολύ μεγάλα ενθέματα έχουν την τάση με τον καιρό να δημιουργούν μια πτώση στο μαστό και όχι μόνο. Μερικές φορές μπορεί να τον παραμορφώσουν καθώς επιδρά η δύναμη της βαρύτητας σε μεγαλύτερο βαθμό. Σε περίπτωση πολύ μεγάλου ενθέματος οι ιστοί δεν έχουν αρκετή δύναμη για να το συγκρατήσουν και αυτό, σε συνδυασμό με την απώλεια ελαστικότητας που παρατηρείται με το πέρασμα της ηλικίας, μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντική χαλάρωση και πτώση των μαστών. Επίσης, οι διάφορες κινήσεις που γίνονται όταν μια γυναίκα τρέχει, τραντάζοντας το στήθος της, επιδεινώνει το πρόβλημα.


breast falling

Ένας άλλος παράγοντας που επιδρά στο μαστό με μεγα-ενθέματα είναι η πίεση που δημιουργεί στους ιστούς το μεγα-ένθεμα σε συνδυασμό με τη δύναμη της βαρύτητας, που μπορεί να κάνει τους ιστούς να ατροφήσουν και  κυρίως στον κάτω πόλο ( το σημείο του μαστού που βρίσκεται κάτω από την θηλή). Σε περίπτωση που οι ιστοί αυτοί λεπτύνουν, είναι εξαιρετικά δύσκολη η διόρθωση τους.  Άλλος αρνητικός παράγοντας σε πολύ μεγάλα ενθέματα είναι το βάρος που ασκούν αυτά στη σπονδυλική στήλη. Ιδίως με το πέρασμα της ηλικίας, που επέρχεται η οστεοπόρωση, το μεγάλο βάρος στο στήθος θα δημιουργήσει προβλήματα στη σπονδυλική στήλη.

Η τοποθέτηση στηρικτικού στηθόδεσμου, βοηθάει σίγουρα στο να αποφευχθεί  η μελλοντική πτώση. Ιδίως γυναίκες που ασχολούνται με τον αθλητισμό, είτε έχουν είτε δεν έχουνε ενθέματα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν το στηθόδεσμο ως πρόληψη της χαλάρωσης και πτώσης  του στήθους. Επιπλοκές όπως το bottoming ή το double bubble οφείλονται στην τοποθέτηση μεγάλων ενθεμάτων. Επίσης τα μεγάλα ενθέματα κάνουν το μαστό να προβάλει προς το πλάι του θώρακα, το οποίο είναι αντιαισθητικό.

Δεν πρέπει η γυναίκα που κάνει αυξητική μαστών να σκέφτεται μόνο το παρόν, αλλά ότι αυτά τα ενθέματα θα τα έχει  και μετά από πολλά χρόνια. Σε μεγάλη ηλικία, όπου η ελαστικότητα και η αντοχή  των ιστών θα έχει επιδεινωθεί και η σπονδυλική στήλη πιθανόν να  έχει κάποιο βαθμό οστεοπόρωσης, η παρουσία μεγάλων ενθεμάτων θα επιδεινώσει την κατάσταση. Αντίθετα,  τα φυσιολογικού μεγέθους ενθέματα θα κρατηθούν στην θέση τους και σε μερικές περιπτώσεις θα λειτουργήσουν και ως ένα εσωτερικό στήριγμα που θα αποτρέψει  τη μεγάλη πτώση.

Αν μια γυναίκα επιθυμεί ο μαστός της να είναι  μεγάλος  αλλά δεν θέλει να βάλει μεγάλα ενθέματα,  έχει την επιλογή των ενθεμάτων  υψηλής προβολής. Αυτά παρότι έχουν τον ίδιο όγκο και βάρος με τα χαμηλής προβολής, δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερου μαστού.

Βέβαια, η περίπτωση μιας πτώσης πάντα  μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια επέμβαση ανόρθωσης μαστών. Επειδή στην ιατρική όμως η πρόληψη, είναι πάντα πιο σημαντική από τη θεραπεία, καλό είναι να μην γίνεται υπερβολή στο μέγεθος των ενθεμάτων. Η συμβουλή και η συμβολή του πλαστικού χειρουργού στην επιλογή του σωστού ενθέματος είναι κρίσιμη.

Άλλοι παράγοντες

Η πιθανότητα πτώσης επίσης αυξάνεται  σε άτομα που δεν ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής . Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα καθώς και η ανθυγιεινή διατροφή  επιδεινώνουν την ελαστικότητα  του δέρματος κι επομένως οδηγούν σε μια χαλάρωση των μαστών  αλλά και σε όλο το σώμα γενικότερα, είτε προβεί η γυναίκα  σε αυξητική μαστών  ή όχι.

Τέλος πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η αίσθηση του μέτρου είναι εκείνη που μας βοηθάει να διατηρήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Μέτρο χρειάζεται σε όλα, δηλαδή στις  υγιεινές συνθήκες  ζωής, στη λογική επιλογή μεγέθους ενθέματος και στη συντήρηση και προστασία των μαστών, με χρήση στηθόδεσμου κλπ. Μόνο τότε μπορεί κανείς  να περιμένει  ότι όχι μόνο θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα αλλά ότι αυτό θα διατηρηθεί  και για πάρα πολλά χρόνια. Μετά τη διαδικασία τέτοιου είδους πρέπει να σκεφτόμαστε ότι  την κάνουμε για ένα αποτέλεσμα που θα κρατήσει για όλη μας τη ζωή και με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να συμπεριφερθούμε.