• top arrow
  • Ενημερωθείτε για την αυξητική στήθους στο 210 6985678

Ποιο ένθεμα είναι κατάλληλο για εσάς;

Η ερώτηση αυτή δεν έχει μία συγκεκριμένη απάντηση. Η σωστότερη απάντηση θα ήταν ότι όπως δεν υπάρχει κλειδί που ξεκλειδώνει όλες τις κλειδαριές έτσι δεν υπάρχει και ένθεμα που ταιριάζει σε όλα τα άτομα.

Η επιλογή του ενθέματος θα γίνει με βάση:
•    τις επιθυμίες του ατόμου,
•    την εμπειρία του χειρουργού,
•    τις ιδιαιτερότητες του σώματος,
•    την ελαστικότητα του δέρματος του μαστού,
•    εάν υπάρχει πτώση του στήθους ή όχι,
•    το επίπεδο τοποθέτησης
•    και πολλά άλλα.

Ένα άτομο για παράδειγμα το οποίο είναι εξαιρετικά αδύνατο και έχει πολύ μικρό μαστό πιθανόν να δει καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας ανατομικό ένθεμα.
Κάποια άλλη γυναίκα η οποία έχει σχηματισμένο μαστό, αλλά θέλει απλώς να το μεγαλώσει λίγο, γεμίζοντάς τον κυρίως στον άνω πόλο, ίσως πρέπει να σκεφτεί  ένα στρογγυλό ένθεμα.
Μια γυναίκα που έχει κάποιο μικρό βαθμό πτώσης και θέλει να ανορθώσει το μαστό της, πιθανόν να είναι πιο κατάλληλη για ένα ένθεμα υψηλής προβολής.

μεγεθος ενθεματων σιλικονης

Ιδιαιτερότητες όπως οι ανωτέρω όπως καταλαβαίνουμε καθορίζουν την επιλογή του ενθέματος. Βασικό ρόλο όμως παίζει και η επιθυμία κάθε γυναίκας, όσον αφορά στο σχήμα που θέλει να έχει το στήθος της.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το σχήμα του ενθέματος δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του τελικού σχήματος του μαστού, όσο γενικά πιστεύεται. Σημαντικότερο ρόλο παίζει η τεχνική της επέμβασης και ο τρόπος που θα την εφαρμόσει ο πλαστικός χειρουργός.

Το μέγεθος του ενθέματος της αυξητικής στήθους

Το μέγεθος του ενθέματος αναφέρεται στο σχετικό κεφάλαιο στο site μας με περισσότερη λεπτομέρεια. Αυτό που πρέπει πάντως να γνωρίζει μια γυναίκα είναι ότι πρέπει να πει στον πλαστικό χειρουργό ακριβώς τι έχει στο μυαλό της όσον αφορά το θέμα του μεγέθους. Πολλές γυναίκες τείνουν να ζητούν μικρότερο ένθεμα από αυτό που θα επιθυμούσαν διότι φοβούνται τα σχόλια του περίγυρου ή μήπως κάνουν κάποια υπερβολή. Όμως έτσι, καταλήγουν στο να υποδιορθώνουν το πρόβλημα τους. Άλλες γυναίκες τείνουν να ζητούν πολύ μεγάλο ένθεμα διότι είχαν το πρόβλημα του μικρού μαστού στο παρελθόν και η επιθυμία τους να αποκτήσουν μεγάλο μαστό είναι τόσο μεγάλη που τείνουν να υπερδιορθώσουν το πρόβλημα τους. Η γυναίκα που θέλει να κάνει αυξητική στήθους πρέπει να αφήσει τον εαυτόν της ελεύθερο για να αποφασίσει για το μέγεθος του στήθους της που επιθυμεί, αποφεύγοντας να ενταχθεί είτε στην «ομάδα της υποδιόρθωσης» ή στην «ομάδα της υπερδιόρθωσης». Αρωγός, συμπαραστάτης και καθοδηγητής σε αυτήν την απόφαση θα είναι ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός που έχει επιλέξει. Καλό είναι η γυναίκα να προσκομίσει στον πλαστικό χειρουργό αρκετές φωτογραφίες από μαστούς που της αρέσουν προκειμένου να τον βοηθήσει να σχηματίσει μια εικόνα του το τι ακριβώς θέλει. Οι όροι «μικρό» ή «μεγάλο» είναι πολύ σχετικοί και ο καθένας τους μεταφράζει με διαφορετικό τρόπο. Η εικόνα είναι εκείνη που πλησιάζει περισσότερο στην αντικειμενικότητα. Και πάλι βέβαια θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που βλέπουμε σε μια φωτογραφία, μπορεί να μην ταιριάζει στη συγκεκριμένη γυναίκα, στη δικιά της περίπτωση. Άλλωστε ο σωματότυπος κάθε γυναίκας είναι διαφορετικός και το σχήμα που έχει η γυναίκα της φωτογραφίας είναι φτιαγμένο για τον δικό της σωματότυπο.
Το μέγεθος των ενθεμάτων μετριέται σε κυβικά εκατοστά ή σε γραμμάρια. Υπάρχουν ενθέματα από 100 έως περίπου 1.000 κυβικά εκατοστά ή και περισσότερο σε σπάνιες περιπτώσεις. Τα ενθέματα που συνήθως χρησιμοποιούνται  είναι από 280 έως 380 κυβικά εκατοστά.

Ο σωματότυπος μιας γυναίκας παίζει επίσης ρόλο στην επιλογή του μεγέθους. Μια λεπτοκαμωμένη και με στενές γραμμές γυναίκα δεν μπορεί να ταιριάξει με ένα μεγάλου μεγέθους ένθεμα.

Μια ένδειξη για το μέγεθος του ενθέματος μπορεί κάποια γυναίκα να έχει αν γνωρίζει κάποια άλλη γυναίκα που έχει κάνει αυξητική μαστών κι έχει το θάρρος να τη ρωτήσει «τι μέγεθος μαστών είχε πριν κάνει την αυξητική, τι ένθεμα έβαλε και πως είναι οι μαστοί της μετά.»Είναι συχνό φαινόμενο μια γυναίκα που έχει  κάνει αυξητική μαστών να υποβάλλεται στην ίδια επέμβαση  μετά από καιρό, προκειμένου να αυξήσει το στήθος της. Αυτό συμβαίνει συνήθως διότι στην πρώτη επίσκεψή της στον πλαστικό χειρουργό, λόγω συνήθως του φόβου της υπερβολής, του ζήτησε να υποδιορθώσει το μέγεθος του μαστού της. Είναι πολύ περισσότερες οι γυναίκες που υποδιορθώνουν σε σχέση με αυτές που υπερδιορθώνουν. Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη  ότι τα μεγάλα ενθέματα διενεργούν μεγάλους μαστούς και αυτοί με τη σειρά τους δημιουργούν πόνο στη μέση λόγω βάρους.

Η ηλικία είναι επίσης ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να καθορίσει το μέγεθος του ενθέματος. Μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες συνήθως επιλέγουν μικρότερο μέγεθος μαστού. Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μετά από μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη, μπορεί το μέγεθος των μαστών να αυξηθεί  ή να μειωθεί. Συνήθως μειώνεται με αποτέλεσμα να χρειάζεται η τοποθέτηση των κατάλληλων ενθεμάτων.

«Ποιο σχήμα ενθέματος είναι κατάλληλο για εμένα;»

Αυτή είναι μια συχνή ερώτηση που κάνουν οι γυναίκες στον πλαστικό χειρουργό. Σταγονοειδές ή στρογγυλό; Το ανατομικό ή σταγονοειδές ή σχήμα «δάκρυ» ένθεμα, παρουσιάζει ένα σχήμα που προσομοιάζει περισσότερο με αυτό του μαστού. Επομένως, θεωρητικά δίνει ένα πιο φυσικό σχήμα στο μαστό. Η άποψη αυτή είναι υπερεκτιμημένη. Το τελικό σχήμα του μαστού, έχει να κάνει με  το σχήμα του ενθέματος αλλά όχι τόσο πολύ όσο οι περισσότεροι  νομίζουν. Περισσότερη σημασία έχει ο τρόπος που θα τοποθετήσει το ένθεμα ο πλαστικός χειρουργός καθώς και το επίπεδο τοποθέτησης.  Σε γενικές γραμμές όταν πρόκειται για ένα άτομο που δεν έχει αρκετό λίπος στην περιοχή του στήθους ή δεν έχει αρκετό αδένα τότε ίσως το ανατομικό σχήμα, να είναι πιο κατάλληλο. Για γυναίκες, αντίθετα, που έχουν πάνω από 2 εκ. πάχος ιστού, η σημασία του μεγέθους του ενθέματος είναι περιορισμένη. Θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους  περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο θα κάνει την επέμβαση ο πλαστικός χειρουργός. Αυτό θα καθορίσει σε μεγαλύτερο βαθμό τη φυσικότητα του σχήματος του μαστού τους. Η επιλογή του πλαστικού χειρουργού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κρίσιμη διότι ο πλαστικός χειρουργός είναι εκείνος ο οποίος θα έχει την εμπειρία  και θα δώσει την ειλικρινή, επαγγελματική του συμβουλή για το σχήμα του ενθέματος που θα δώσει το πιο φυσικό αποτέλεσμα σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά.

Το στρογγυλό ένθεμα έχει πιο συμμετρικό σχήμα και ίδιο όγκο σε όλη του την περιφέρεια. Όταν τοποθετηθεί κάτω από το μείζονα θωρακικό ακόμα και ένα στρογγυλό ένθεμα μπορεί να πάρει σχήμα σταγόνας διότι ο μυς το πιέζει στην άνω του επιφάνεια

Η διάμετρος βάσης και το ύψος της προβολής του ενθέματος μαστού

Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στο τελικό σχήμα του μαστού.
 Η διάμετρος της βάσης του ενθέματος πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο βάσης του θώρακα. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε θώρακας να δεχτεί οποιασδήποτε διαμέτρου ένθεμα. Εάν η διάμετρος της βάσης του ενθέματος δεν ταιριάζει και είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο του θώρακα, τότε το ένθεμα θα προβάλει προς το πλάι και η θηλή θα είναι στραμμένη περισσότερο προς το κέντρο. Η θηλή θα πρέπει αντίθετα να βρίσκεται ακριβώς στο μέσο του ενθέματος αν πρόκειται για στρογγυλό ένθεμα ή στο υψηλότερο σημείο προβολής του ενθέματος αν πρόκειται για ανατομικό ένθεμα. Τη διάμετρο του ενθέματος θα την αποφασίσει ο πλαστικός χειρουργός διότι χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση πάνω σε αυτό. Αντίστοιχα θα πρέπει η γυναίκα να γνωρίζει ότι μεγάλη σημασία έχει  και η προβολή ενός ενθέματος. Όσο μεγαλύτερη προβολή έχει το ένθεμα τόσο μεγαλύτερη προβολή θα έχει και ο μαστός. Επίσης, ενθέματα υψηλότερης προβολής δίνουν την εντύπωση μεγαλύτερου μαστού σε σχέση με ενθέματα ιδίου όγκου και μικρότερης προβολής. Επομένως δεν είναι μόνο το μέγεθος του ενθέματος που καθορίζει το πόσο μεγάλος θα φαίνεται ο μαστός.
 
Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να δει η υποψήφια προς αυξητική γυναίκα με απόλυτη ακρίβεια πως θα είναι το στήθος της μετά την επέμβαση. Οι προσομοιώσεις οποιασδήποτε μορφής δείχνουν κατά προσέγγιση πως θα είναι το νέο στήθος. Προκειμένου να επιτύχει η γυναίκα τη σωστή επιλογή ενθέματος θα πρέπει πρώτον να έχει ξεκάθαρο στο μυαλό της το τι ζητάει. Δεύτερον, να κάνει μια λεπτομερή συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό που εμπιστεύεται για το είδος των ενθεμάτων που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Τρίτον, να δείξει στον πλαστικό χειρουργό εικόνες μαστών που της αρέσουν. Τέταρτον, να δει φωτογραφίες από προηγούμενες επεμβάσεις του. Να προσπαθήσει με δοκιμαστικά sizers να δει πάνω της περίπου ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Πέμπτον, να αφήσει τη φαντασία της να λειτουργήσει ώστε να φανταστεί, βάσει των ανωτέρω, πως θα είναι το στήθος της μετά.

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την σωστή επιλογή των ενθεμάτων μαστών στις αντίστοιχες σελίδες του site μας:

Γενικά για το μέγεθος του ενθέματος στήθους

Χρήσιμα για το ένθεμα στήθους

Μπορεί μετά την αυξητική μαστών να δείχνει το στήθος μου υπερβολικό;