• top arrow
  • Ενημερωθείτε για την αυξητική στήθους στο 210 6985678

Frequently Asked Questions - ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ - ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ

FAQs - ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ - ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ
Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος απαντά στις  συχνότερες και στις σημαντικότερες απορίες που του στείλατε στο λιποαναρροφηση.gr σχετικά με τη λιποαναρρόφηση.

Όλες οι ερωτήσεις έχουν απαντηθεί πρώτα προσωπικά κι έχουν επιλεγεί να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα γιατί αποτελούν τις πιο συχνές ή σημαντικές ερωτήσεις των επισκεπτών, τηρώντας πάντα την εχεμύθεια και το ιατρικό απόρρητο.

Σημ. Οι ερωτήσεις γράφονται έτσι όπως έχουν σταλεί από τους ερωτώμενους.

Η φυσικότητα του αποτελέσματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σημαντικός παράγων είναι η ικανότητα του γιατρού να επιτύχει ένα φυσικό αποτέλεσμα. Άλλος παράγων είναι η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, σε σχέση με την ανατομία της περιοχής. Για παράδειγμα, ένα πολύ αδύνατο άτομο, στο οποίο το ένθεμα θα τοποθετηθεί πολύ επιφανειακά, θα έχει ένα αφύσικο αποτέλεσμα. Φυσικά, την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, θα την συζητήσετε με το γιατρό σας. Άλλος παράγων είναι το είδος του ενθέματος.

Δεν υπάρχει ένα ένθεμα το οποίο να ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους. Ανάλογα με την κατασκευή του θώρακα θα πρέπει να επιλεγεί το κατάλληλο σχήμα ενθέματος. Και σε αυτήν την απόφασή σας βέβαια θα βοηθηθείτε από τη συμβουλή του πλαστικού χειρουργού σας. Τέλος, σημαντικό ρόλο θα παίξει και το μέγεθος του ενθέματος. Η ανατομία του θώρακά σας επιτρέπει μέχρι και κάποιο μέγεθος ενθέματος χωρίς να στερηθείτε το φυσικό αποτέλεσμα. Από κει και πάνω οπωσδήποτε το στήθος θα αρχίσει να φαίνεται αφύσικο. Ποιο είναι αυτό το όριο θα σας το υποδείξει ο γιατρός σας με βάση την εμπειρία του και κάποιες αντικειμενικές μετρήσεις, που αυτός θα κάνει. Επομένως η απάντηση στο ερώτημα είναι ναι, υπό κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες.

Καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας την εικόνα του στήθους που σας αρέσει και να προσπαθήσετε με κάποιο τρόπο να την δείξετε στον γιατρό σας. Ίσως κάποιες φωτογραφίες να βοηθούν σε αυτό. Ο γιατρός θα κάνει κάποιες μετρήσεις στον μαστός σας και στον θώρακα γενικότερα και βάση αυτές θα σας υποδείξει ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για εσάς.

Παράλληλα όμως θα πρέπει να προσπαθήσετε να του περιγράψετε τι είναι αυτό που σας αρέσει και να δείτε μαζί κάποιες φωτογραφίες από χειρουργεία του που θα βοηθήσουν και εσάς και αυτόν να καταλάβετε ποιο είναι το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα των μαστών. Τέλος με κάποια sizers,  δηλαδή κάποια δοκιμαστικά επιθέματα που μοιάζουν με μαστό θα προσπαθήσει να σας δώσει μία εικόνα του τι αποτέλεσμα είναι αυτό που προσδοκάτε.

Η αίσθηση του πόνου διαφέρει πολύ από άτομο σε άτομο. Για την ίδια επέμβαση υπάρχει πολύ μεγάλη διαφοροποίηση ανάλογα με τον οργανισμό και την αντίληψη του πόνου που κάθε άνθρωπος έχει. Γενικά η τοποθέτηση πάνω από τον μείζονα θωρακικό έχει λιγότερο πόνο σε σχέση με την τοποθέτηση κάτω από τον μείζονα θωρακικό. Παρόλα αυτά τις περισσότερες φορές ελέγχεται αρκετά καλά. Κάποια άτομα βέβαια δεν αισθάνονται ιδιαίτερη ενόχληση σε βαθμό που να μην χρειάζονται ούτε καν τα παυσίπονα.

Η επέμβαση αυξητικής μαστών προϋποθέτει κάποιες τομές οι οποίες κατόπιν αφήνουν κάποια σημάδια. Οι τομές αυτές όμως και επομένως τα σημάδια που θα μείνουν είναι αρκετά μικρές και σε σημεία που καλύπτονται εύκολα. Σε γενικές γραμμές τα άτομα που έχουν κάνει τη διαδικασία θεωρούν ότι οι τομές δεν αποτελούν για αυτά αισθητικό πρόβλημα.

Γενικά δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής των ενθεμάτων ούτε κάποια ημερομηνία λήξης. Γνωρίζουμε ότι τα παλαιότερης τεχνολογίας ενθέματα σε μεγάλη συχνότητα διήρκησαν για όλη την ζωή του ατόμου. Τα νεότερης τεχνολογίας ενθέματα θεωρητικά θα πρέπει να έχουν ακόμη καλύτερη συμπεριφορά στον χρόνο.

Η απάντηση είναι ναι. Πρόκειται για μία τεχνική που παρόλο  που είχε πρωτοπαρουσιαστεί πριν από ένα αιώνα περίπου έχει επανέλθει στο προσκήνιο. Πρόκειται για μία μέθοδο η οποία χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, αλλά παράλληλα μπορούμε να πούμε ότι δεν έχει μελετηθεί τόσο πολύ, όπως η μέθοδος με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης.

Τα ενθέματα είναι κατασκευασμένα από ένα εξωτερικό περίβλημα που αποτελείται από συμπαγή σιλικόνη. Το εσωτερικό τους περιέχει τζελ σιλικόνης σε ρευστή μορφή.

Οι τομές στην αυξητική μαστών έχουν μήκος περίπου 4εκ με 5εκ και συνήθως γίνονται (με σειρά συχνότητας) στην υπομάστιο, στην θηλή, στην μασχάλη ή στον ομφαλό. Βέβαια σε πάνω από το 95% των περιπτώσεων χρησιμοποιούνται οι δύο πρώτες επιλογές.

Αυτό εξαρτάται από το είδος εργασίας που κάνετε, το επίπεδο τοποθέτησης και από την ανοχή που έχετε στον πόνο. Σε γενικές γραμμές τα περισσότερα άτομα επιστρέφουν στην εργασία τους μετά από τέσσερεις περίπου ημέρες εφόσον κάνουν μία εργασία γραφείου. Αντίθετα εργασίες που προϋποθέτουν μεγάλη κινητικότητα με τα χέρια χρειάζονται περισσότερο από μία εβδομάδα για να μπορέσει κανείς να επιστρέψει.

Ελαφρές ασκήσεις μπορείτε να κάνετε μετά από τρεις εβδομάδες και πιο έντονες ασκήσεις μπορείτε να ξεκινήσετε μετά από τέσσερεις εβδομάδες.

Κάθε επέμβαση όπως και οποιαδήποτε πράξη στην ζωή μας ενέχει την πιθανότητα επιπλοκής. Στην αυξητική μαστών η πιθανότητα επιπλοκών είναι μικρή και συνήθως πρόκειται για μόλυνση, αιμάτωμα, δημιουργία κάψας, διαφοροποιήσεις στην  αισθητικότητα της θηλής, ρήξη ενθέματος και λοιπά. Όλες βέβαια οι επιπλοκές όπως είπαμε συμβαίνουν σπάνια και είναι διορθώσιμες.

Τα περισσότερα άτομα μπαίνουν στο νοσοκομείο το πρωί και φεύγουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί και μία διανυκτέρευση. Μεγαλύτερη νοσηλεία είναι αρκετά σπάνια.

Συνήθως δεν επηρεάζεται ο θηλασμός από την επέμβαση αυτή. Υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις στις οποίες μπορεί να είναι απλώς ελαφρώς μειωμένος ο θηλασμός, τις οποίες μπορείτε να τις συζητήσετε με τον γιατρό σας. Οι μελέτες έδειξαν ότι τα ενθέματα σιλικόνης δεν επηρεάζουν την υγεία του παιδιού διότι το μόριο σιλικόνης είναι εξαιρετικά μεγάλο για να μπορέσει να περάσει μέσα στο γάλα. Όσες μελέτες έγιναν πάνω στο θέμα αυτό κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα πάνω στο θέμα αυτό και ποτέ δεν ανιχνεύτηκαν μόρια σιλικόνης στο μητρικό γάλα.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας στην μαστογραφία και την αύξηση της εμπειρίας οι ακτινολόγοι στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν ότι τα ενθέματα δεν τους δημιουργούν κάποιο διαγνωστικό πρόβλημα. Καλό είναι βέβαια ο ακτινολόγος να έχει κάποια εμπειρία σε μαστογραφίες σε άτομα που έχουν ενθέματα σιλικόνης. Κάποιοι ακτινολόγοι αντίθετα υποστηρίζουν ότι τα ενθέματα τους βοηθούν στην διάγνωση κατά την διάρκεια της μαστογραφίας.

Παρόλο που τα ενθέματα δεν είναι κατασκευασμένα με σκοπό να ανορθώνουν το στήθος σε κάποιες μικρού βαθμού πτώσεις των μαστών μπορούν να δημιουργήσουν την εικόνα της ανόρθωσης. Αυτό συμβαίνει διότι γεμίζει ο μαστός και επομένως δείχνει πιο ανορθωμένος. Πολύ καλό αποτέλεσμα υπάρχει στην λεγόμενη ψευδοπτώση, όπου ο βαθμός πτώσης της θηλής δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος και ο μαστός έχει «αδειάσει». Εκεί το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά καλό και απόλυτα φυσικό.

Οπωσδήποτε ένας μεγαλύτερου όγκου μαστός έχει περισσότερες πιθανότητες πτώσης με το πέρασμα του χρόνου. Από την άλλη πλευρά όμως το ένθεμα και ο ιστός που το περιβάλλει λειτουργούν σαν ένα εσωτερικό στήριγμα ενάντια στην πτώση. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο μαστός που έχει ένθεμα να «πέφτει» πιο δύσκολο σε σχέση με έναν μαστό ιδίου όγκου ο οποίος δεν έχει ένθεμα.

Καλό είναι να βρίσκεστε στο ιδανικό σας βάρος για να μπορέσει να υπολογιστεί ακριβώς το μέγεθος των ενθεμάτων. Βέβαια συνήθως πέντε κιλά πάνω ή κάτω δεν κάνουν κάποια διαφορά αλλά εάν πρόκειται να χάσετε περισσότερα κιλά από αυτά καλό θα ήταν να κάνετε την αυξητική αφότου έρθετε στο σωματικό βάρος που επιθυμείτε.

Εάν στην φάση που βρίσκεστε που προσπαθείτε να κάνετε παιδιά καλύτερα να αναβάλλετε την αυξητική μαστών για την περίοδο αφότου έχετε γεννήσει. Αυτό διότι πιθανόν ο μαστός να αλλάξει και να χρειαστεί μία γενικότερη αντιμετώπιση μετά την εγκυμοσύνη. Εάν όμως δεν είναι κάτι που επίκειται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορείτε χωρίς πρόβλημα να κάνετε την αυξητική μαστών πριν την τεκνοποίηση.

Συνήθως βάζουμε ως όριο την ηλικία των δεκαοχτώ ετών. Στην πραγματικότητα αυτό το οποίο πρέπει να συμβαίνει είναι να έχει σταθεροποιηθεί η ανάπτυξη του σώματος τουλάχιστον για δύο χρόνια. Με βάση αυτόν τον κανόνα θα μπορούσε κανείς να κάνει αυξητική σε ηλικία μικρότερη των δεκαοχτώ ετών. Σε αυτήν την περίπτωση όμως πρέπει να υπάρχει η συγκατάθεση των γονέων.

Μην περιμένετε όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί να έχουν ακριβώς την ίδια άποψη για το τι πρέπει να κάνετε. Καλό θα ήταν να συγκεντρώσετε αυτά που σας είπαν, να τα αναλύσετε στο μυαλό σας και αφού πάρετε όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες να καταλήξετε στο τι είναι το σωστό για εσάς. Σημαντικό ρόλο παίζει η αίσθηση επικοινωνίας που έχετε με κάθε γιατρό και το εάν σας εμπνέει ως άτομο ή όχι. Ακολουθήστε την διαίσθησή σας. Εάν έχετε συνεχίζετε αμφιβολίες συγκεντρώστε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ή δείτε και κάποιον άλλον πλαστικό χειρουργό. Δεν είναι κακό να ξανασυναντήσετε κάποιον πλαστικό χειρουργό τον οποίον έχετε ήδη συναντήσει εάν ας έχουν μείνει κάποιες απορίες.

Μία από τις επιπλοκές που μπορούν να παρουσιαστούν είναι η δημιουργία κάψας. Η κάψα είναι ένα σκληρό περίβλημα που μπορεί να δημιουργήσει ο οργανισμός γύρω από το ένθεμα. Οι λόγοι δημιουργίας κάψας δεν είναι απόλυτα γνωστοί. Η διόρθωση της κάψας γίνεται με χειρουργική αφαίρεσή της και επανατοποθέτηση του ενθέματος. Θεωρητικά οι πιθανότητες είναι λιγότερες στα τραχείας επιφανείας ενθέματα, ακόμη μικρότερες εάν το ένθεμα τοποθετηθεί κάτω από το μείζονα θωρακικό και καλό είναι ένα άτομο να κάνει κάποιο μασάζ στους μαστούς για μερικούς μήνες μετά την επέμβαση. Υπό αυτές τις συνθήκες οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές. Και βεβαίως στις λίγες πιθανότητες που η κάψα μπορεί να συμβεί, είναι διορθώσιμη όπως προαναφέραμε.

Τα ανατομικά ενθέματα που αλλιώς ονομάζονται σταγονοειδή ή κατά άλλους σε σχήμα «δάκρυ» έχουν όπως λέει και το όνομά τους το σχήμα σταγόνα δηλαδή προσομοιάζουν στο φυσικό σχήμα του μαστού. Σε κάποια άτομα που έχουν πολύ μικρούς μαστούς και πολύ λίγο λίπος κάτω από το δέρμα θεωρείται ότι δίνουν πιο φυσικό αποτέλεσμα. Σε κάποια άλλα άτομα το αποτέλεσμα μπορεί να είναι παρόμοιο με αυτό των στρογγυλών ενθεμάτων. Το σχήμα του μαστού βέβαια δεν εξαρτάται από το σχήμα του ενθέματος αλλά και τον τρόπο τοποθέτησης. Για παράδειγμα η τοποθέτηση κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ πιέζει το ένθεμα στον άνω πόλο με αποτέλεσμα να του δίνει το σχήμα σταγόνας.

Αυτή είναι μία απόφαση που θα πρέπει να πάρετε μετά από συζήτηση με τον γιατρό σας. Άτομα που έχουν πολύ μικρούς μαστούς και λίγο λίπος κάτω από το δέρμα θεωρείται ότι πλεονεκτεί η τοποθέτηση κάτω από τον μείζονα θωρακικό. Σε άλλα άτομα μπορεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα να είναι περίπου ίδιο. Προσπαθήστε να το συζητήσετε με τον γιατρό σας και πάρτε μαζί με αυτόν την απόφαση.

Ειδικά στην επέμβαση της αυξητικής μαστών θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των ενθεμάτων και γενικότερα της διαδικασίας της οποίας θα κάνετε. Μην προσπαθήσετε να βρείτε το χαμηλότερο κόστος διότι πιθανόν αυτό να υποκρύπτει κάποια παγίδα. Βέβαια και τα πολύ υψηλά κόστη δεν δικαιολογούνται. Όλοι οι γιατροί γνωρίζουν ποιες είναι οι μέσες τιμές στην αγορά και προσπαθούν να κυμαίνονται σε αυτές. Δώστε προτεραιότητα στον γιατρό που σας εμπνέει ότι θα κάνει την καλύτερη δουλειά για εσάς και δευτερευόντως ασχοληθείτε με το κόστος.

Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου θέλετε και θα το καθορίσετε με βάση τις υποχρεώσεις σας. Κάντε την διαδικασία αυτήν την περίοδο που έχετε τις λιγότερες δυνατές υποχρεώσεις με την εργασία σας ή με την κοινωνική σας ζωή. Υπολογίστε πάντως ότι για να βγείτε στην παραλία σε καλή κατάσταση χρειάζεστε τουλάχιστον ένα μήνα. Προσπαθήστε να μην αφήσετε τα πράγματα για την τελευταία στιγμή αλλά οργανώστε την επέμβασή σας εγκαίρως.

Η αυξητική μαστών είναι μία διαδικασία η οποία μπορεί να οργανωθεί και να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πολλά άτομα έρχονται κάθε χρόνο και συνδυάζουν τις διακοπές τους με την διόρθωση κάποιων ατελειών στο σώμα τους. Αυτό που είναι απαραίτητο, έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος για σας χρόνος, είναι να έχω ενημερωθεί νωρίτερα τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail έτσι ώστε να προγραμματιστεί εγκαίρως η διαδικασία. Σε μια τυπική επέμβαση αυξητικής μαστών, μία εβδομάδα είναι αρκετή για να γίνει αυτή και να μπορέσει έπειτα το άτομο να ταξιδέψει. Ανάλογα με την μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου, μπορεί ακόμη και λιγότερος χρόνος από μια εβδομάδα να είναι αρκετός. Έτσι, μπορεί κάποια ή κάποιος να συνδυάσει τη διόρθωση της ατέλειας του στήθους του, συνεχίζοντας ακόμη και το καλοκαίρι τις διακοπές του. Το ταξίδι με αεροπλάνο δεν αντενδείκνυται ακόμη και αμέσως μετά την αυξητική μαστών. Φυσικά, η επέμβαση πραγματοποιείται υπό τη αίρεση ότι το άτομο που προσέρχεται, έστω και από μακρυά, είναι κατάλληλος υποψήφιος για αύξηση στήθους. Αυτό το εξετάζουμε όσο είναι εφικτό πριν την άφιξή σας και όσο το δυνατόν συντομότερα αφότου φτάσετε. Αν κριθεί θετικά η καταλληλότητα, προχωράμε στα προγραμματισμένα, επόμενα στάδια. Αν κριθεί αρνητικά, τότε η Ελλάδα εξακολουθεί να προσφέρει ευχάριστες συγκινήσεις και εκπλήξεις ως τόπος διακοπών, χειμώνα, καλοκαίρι.


Se periptwsh poy den mporeite na deite to keimeno sto ellhniko alfabhto, deite to parakatw se greeklish

H aukshtikh sththous einai mia diadikasia h opoia mporei na organwthei kai na ginei se syntomo xroniko diasthma. Polla atoma erxontai kathe xrono kai syndyazoyn tis diakopes tous me thn diorthwsh kapoiwn ateleiwn sto swma toys. Auto pou einai aparaithto, etsi wste na mhn xathei polytimos gia sas xronos, einai na exw enhmerwthei nwritera thlefwnikws h mesw e-mail etsi wste na programmatistei egkairws h diadikasia. Se mia tipikh epembash aykshtikhs mastwn, mia evdomada einai arketh gia na ginei auti kai na mporesei epeita to atomo na taksidepsei. Analoga me tin methodo poy tha xrhsimopoihthei, alla kai thn idiosygkrasia toy atomoy, mporei akomh kai ligoteros xronos apo mia ebdomada na einai arketos. Etsi, mporei kapoia h kapoios na syndyasei th diorthwsh ths ateleias toy sththoys toy, synexizontas akomh kai to kalokairi tis diakopes toy. To taksidi me aeroplano den antendeiknytai akomh kai amesws meta thn aykshtikh mastwn. Fysika, h epembash pragmatopoieitai upo tin airesh oti to atomo poy proserxetai, estw kai apo makrya, einai katallhlos ypopshfios gia aykshsh stithoys. Ayto to eksetazoyme oso einai efikto prin thn afiksh sas kai oso to dynaton syntomotera afotou ftasete. An krithei thetika h katallhlothta, proxwrame sta programmatismena, epomena stadia. An krithei arnhtika, tote h Ellada eksakoloythei na prosferei eyxaristes sygkinhseis kai ekplhkseis ws topos diakopwn, xeimwna, kalokairi.

Όπως σε κάθε χειρουργική διαδικασία, αλλά και γενικότερα όπως σε κάθε πράξη στη ζωή μας, υπάρχει η πιθανότητα τα πράγματα να μην πάνε ακριβώς όπως θα θέλαμε. Στην πλαστική χειρουργική, από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με υγιή άτομα, οι πιθανότητες επιπλοκών είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με άλλου είδους επεμβάσεις που έχουν καθαρά θεραπευτικό χαρακτήρα. Κάθε άτομο, που μπαίνει στη διαδικασία μίας αισθητικής επέμβασης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχει η πιθανότητα κάποιων επιπλοκών, οι οποίες όμως είναι όλες διορθώσιμες. Δεν θα πρέπει να υποεκτιμούμε ή να υπερεκτιμούμε τις επιπλοκές αυτές. Καθημερινά κάνουμε διάφορες πράξεις στις οποίες η επικινδυνότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή μίας χειρουργικής διαδικασίας, επειδή όμως τις έχουμε συνηθίσει δεν τις αξιολογούμε ως επικίνδυνες. Για παράδειγμα, η οδήγηση του αυτοκινήτου, έχει πολύ μεγαλύτερους κινδύνους από αυτή μίας χειρουργικής διαδικασίας, όπως η αυξητική στήθους. Το μεν πρώτο όμως είναι κάτι το οποίο το έχουμε συνηθίσει και το κάνουμε καθημερινά, το δεύτερο είναι κάτι το οποίο φοβόμαστε υπέρμετρα, διότι δεν το έχουμε ξανακάνει και μας είναι άγνωστο. Και το άγνωστο πάντα φοβίζει.
Οι πιθανές επιπλοκές λοιπόν είναι οι εξής:
I.    Αιμάτωμα: Το αιμάτωμα είναι μία συλλογή αίματος κάτω από το δέρμα, το οποίο οφείλεται σε κάποιο αγγείο, που κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν μάτωνε, άρχισε όμως να ματώνει εκ των υστέρων. Η πιθανότητα δημιουργίας αιματώματος είναι αρκετά μικρή, εάν όμως εμφανιστεί, συνήθως, απορροφάται από μόνο του, εκτός αν είναι εκτεταμένο, οπότε χρειάζεται κάποια διαδικασία προκειμένου να αφαιρεθεί.
II.    Μόλυνση: Η μόλυνση μπορεί να οφείλεται σε κάποια μικρόβια, που από το δέρμα του ατόμου, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, μπήκαν στην περιοχή που βρίσκεται το ένθεμα. Επίσης, μπορεί να οφείλεται στο ότι η άμυνα του οργανισμού του συγκεκριμένου ατόμου είναι αρκετά μειωμένη και επομένως ευνοεί τις μολύνσεις. Η πιθανότητα να συμβεί κάτι είναι επίσης εξαιρετικά μικρή. Εάν συμβεί, κάποιες φορές θεραπεύεται με αντιβιοτικά, κάποιες άλλες μπορεί να χρειαστεί και η αφαίρεση του ενθέματος.
III.    Δημιουργία κάψας: Η κάψα είναι ένα σκληρό περίβλημα, φτιαγμένο από ινώδη ιστό, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ο οργανισμός και περιβάλλει με αυτό το ένθεμα. Ούτως ή άλλως, πάντα ο οργανισμός δημιουργεί ένα λεπτό ινώδες περίβλημα γύρω από το ένθεμα, το οποίο όμως είναι φυσιολογικό να συμβαίνει και δεν αποτελεί πρόβλημα. Σε κάποια άτομα μπορεί αυτό το ινώδες περίβλημα να είναι πιο παχύ και σε αυτή την περίπτωση να ψηλαφάται σαν σκλήρυνση του μαστού. Σε πολύ προχωρημένες καταστάσεις μπορεί και να συνοδεύεται από πόνο. Οι πιθανότητες δημιουργίας κάψας με τα ενθέματα τραχείας επιφανείας είναι αρκετά μικρές. Εάν το ένθεμα μπει κάτω από το μείζονα θωρακικό ελαχιστοποιούνται. Ακόμα και σε περίπτωση που αυτό συμβεί, εάν μεν είναι μικρού βαθμού δεν χρειάζεται να προβεί κανείς σε καμία ενέργεια, εάν είναι σε μεγαλύτερο βαθμό μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί μέσω μίας επέμβασης παρόμοιας με την αρχική, όταν δηλαδή τοποθετήθηκαν τα ενθέματα.
IV.    Ρυτίδωση: Αυτή εμφανίζεται ως μία ψηλαφητή ανωμαλία στην επιφάνεια του ενθέματος, η οποία αφενός δεν είναι πολύ συχνή, αφετέρου, όταν εμφανίζεται, συνήθως, δεν είναι ορατή με το μάτι. Η επιπλοκή αυτή δεν αποτελεί αίτιο για να κάνει κάποιος οποιαδήποτε ενέργεια και συνήθως δεν είναι τόσο ενοχλητική ώστε να χρειαστεί αφαίρεση του ενθέματος.
V.    Μείωση της αισθητικότητας: Η μείωση της αισθητικότητας στη θηλή συμβαίνει σε πολύ λίγες περιπτώσεις και αν συμβεί, συνήθως, είναι προσωρινή. Πολύ συχνότερα όμως συμβαίνει να αυξηθεί η αισθητικότητα στη θηλή και αυτό αποδίδεται στην καλύτερη σχέση που αποκτά το άτομο με το σώμα του, το οποίο καταλήγει σε καλύτερη σεξουαλική διάθεση.
VI.    Μετακίνηση του ενθέματος: Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πολύ δύσκολα και από αυτές τις λίγες φορές που συμβαίνει, αφορά σε πολύ μεγάλα ενθέματα.
VII.    Απώλεια όγκου του ενθέματος: Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε ενθέματα φυσιολογικού ορού, όπου μπορεί να υπάρξει απώλεια φυσιολογικού ορού από τη βαλβίδα. Δεν συμβαίνει συχνά και σε περίπτωση που συμβεί, οι κατασκευάστριες εταιρείες των ενθεμάτων αντικαθιστούν το ένθεμα.

Η αυξητική μαστών είναι μία επέμβαση η οποία αποσκοπεί στο να αυξήσει το μέγεθος και να αλλάξει το σχήμα του γυναικείου στήθους. Οι λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα μπορεί να επιθυμεί κάτι τέτοιο είναι οι εξής :

1) Να βελτιώσει την εμφάνιση του στήθους, αυξάνοντας το μέγεθος των μαστών, σε μία γυναίκα που θεωρεί ότι οι μαστοί της από την κατασκευή τους είναι πολύ μικροί.
2) Να επαναφέρει τον όγκο των μαστών, όταν αυτός έχει χαθεί εξαιτίας απώλειας βάρους ή μετά από εγκυμοσύνη.
3) Να επιτύχει καλύτερη συμμετρία, όταν οι μαστοί είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, όσον αφορά το μέγεθος και το σχήμα.
4) Να βελτιώσει το σχήμα σε μαστούς οι οποίοι υπέστησαν κάποια πτώση στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό συνήθως συνδυάζεται με κάποιο είδος ανόρθωσης μαστών, δηλαδή συνδυασμός δύο επεμβάσεων.
5) Να βελτιώσει την όψη των μαστών οι οποίοι μειονεκτούν ως προς την εμφάνιση λόγω κάποιου τραύματος ή γενετικών ανωμαλιών.

Στο άτομο, στο οποίο θα γίνει η επέμβαση, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σώματός του, να διαθέτει ψυχική ωριμότητα, να μη βρίσκεται σε περίοδο ψυχικής φόρτισης (διαζύγιο, θάνατος προσφιλών προσώπων, περίοδος απόρριψης από το περιβάλλον), να είναι πνευματικά ισορροπημένο, να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες και να έχει επεξεργαστεί την ιδέα της επέμβασης αυτής για αρκετό καιρό στο μυαλό του (να μην είναι απόφαση της στιγμής).

Το σημαντικότερο όλων είναι, όπως και σε κάθε αισθητική επέμβαση, να γνωρίζει κανείς ότι η πλαστική χειρουργική αποσκοπεί στη βελτίωση μίας υπάρχουσας κατάστασης και όχι στην επίτευξη της τελειότητας.

Ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός, για να κάνει κάποια την αυξητική στήθους που επιθυμεί, έχει κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες. Πρέπει να έχει εξειδικευμένη γνώση πάνω στο αντικείμενο, με πολυετή πείρα και συνεχή ενημέρωση για τις σύγχρονες εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα, τόσο όσον αφορά τις τεχνικές, όσο και τα υλικά. Πρέπει ταυτόχρονα να έχει ολοκληρωμένη γνώση στην πλαστική χειρουργική. Να είναι ικανός στο χειρισμό και επιδέξιος στην τεχνική της πλαστικής στήθους. Να δείχνει ενδιαφέρον και αγάπη γι’ αυτό που κάνει και να αφιερώνει χρόνο για σας, για την ενημέρωσή σας, για κάθε σας απορία, τόσο πριν την επέμβαση, όσο και μετά από αυτήν. Αλλά κυρίως, ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός δεν είναι ένα μόνο συγκεκριμένο πρόσωπο. Γιατί για τον κάθε άνθρωπο και στη συγκεκριμένη περίπτωση, για κάθε γυναίκα, υπάρχει ένας γιατρός που θα συνδεθεί μαζί της, θα της εμπνεύσει εμπιστοσύνη και θα προχωρήσουν μαζί στη δημιουργία ενός νέου καλύτερου στήθους, με αρμονία και χωρίς υπερβολές. Η σχέση του ατόμου με το ιατρό του είναι μοναδική και γι’ αυτό η καθεμία πρέπει να βρει το δικό της «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ».

Κάτι τέτοιο είναι σίγουρα εφικτό. Μπορεί, δηλαδή, ο πλαστικός χειρουργός να τοποθετήσει ένθεμα σιλικόνης στον ένα μόνο μαστό και να τον φέρει σε όγκο αντίστοιχο του άλλου μαστού.
Παρόλα αυτά, η διαδικασία θέλει μία ιδιαίτερη προσοχή και έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Θα πρέπει, δηλαδή, να γνωρίζετε ότι ο μαστός στον οποίο θα γίνει η αύξηση θα ανορθωθεί ακόμη περισσότερο, σε σχέση με αυτό που ήταν. Αυτό σημαίνει ότι, ναι μεν θα διορθωθεί, όσον αφορά το μέγεθός του, αλλά ενδέχεται να υπάρχει διαφορά στο βαθμό “πτώσης” των δύο μαστών. Για το λόγο αυτό, μπορεί να χρειαστεί κάποια διαδικασία να γίνει και στον άλλο μαστό, προκειμένου να υπάρξει συμμετρία.
Στη μονόπλευρη αύξηση μαστών, ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί ένα μπαλονάκι μέσα στο μαστό, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, το οποίο το γεμίζει μέχρι να δει το μικρό μαστό να φτάνει στον όγκο του μεγαλύτερου. Μετρώντας τότε την ποσότητα υγρού, που έχει βάλει μέσα στο σακουλάκι, μπορεί να γνωρίζει πόσα ακριβώς κυβικά εκατοστά ενθέματος χρειάζονται να τοποθετηθούν στο μικρό μαστό.
Σημασία επίσης, έχει το σχήμα του ενθέματος, το οποίο θα αποφασίσει ο πλαστικός χειρουργός με βάση την εμπειρία του.