• top arrow
  • Ενημερωθείτε για την αυξητική στήθους στο 210 6985678

ΓΕΝΙΚΑ

Το να καθοριστεί το μέγεθος του ενθέματος, που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες ενός ατόμου, είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση. Η απόφαση αυτή θα πρέπει να παρθεί μέσα από τρία στάδια.

 Πρώτο στάδιο είναι να περιγράψετε στο γιατρό σας αυτό ακριβώς που έχετε στο μυαλό σας με απλά λόγια. Για παράδειγμα, εάν θέλετε ένα ή δύο νούμερα στηθόδεσμο παραπάνω ή εάν θέλετε το μέγεθος που έχει κάποια φίλη σας, η οποία πιθανόν έκανε την ίδια επέμβαση στον ίδιο γιατρό πριν από σας. Αυτή η περιγραφή θα βοηθήσει το γιατρό ώστε να προσανατολιστεί περίπου στο ποιες είναι οι επιθυμίες σας.


megethos1

Στο δεύτερο στάδιο θα πρέπει ο ιατρός να κάνει κάποιες μετρήσεις στο θώρακα. Σε κάθε θώρακα, βάσει των διαστάσεών του, αντιστοιχούν συγκεκριμένα ενθέματα. Εάν το μέγεθος του ενθέματος που θα τοποθετηθεί είναι μεγαλύτερο απ΄αυτό που μπορεί να δεχθεί ο θώρακας, θα υπάρχει κάποιο αφύσικο αποτέλεσμα ή μπορεί το ένθεμα να είναι ψηλαφητό.

megeth

Τρίτο στάδιο θα πρέπει να είναι το να δείτε μαζί με τον πλαστικό χειρουργό κάποια περιστατικά, τα οποία ο ίδιος έχει κάνει στο παρελθόν και να εκφράσετε την άποψή σας για το πώς σας φαίνονται, όσον αφορά τον όγκο ή και το σχήμα. Θα πρέπει βέβαια να λάβετε υπόψη ότι η κάθε γυναίκα έχει ιδιαιτερότητες και το τι αποτέλεσμα έχει, είναι συνάρτηση του ποιες επιθυμίες είχε, πώς ήταν το δικό της στήθος πριν και το ποιες ήταν οι ανατομικές ιδιαιτερότητες του μαστού της. Άρα το να δείτε μία φωτογραφία θα σας προσανατολίσει, αλλά είναι πιθανόν το δικό σας στήθος να μην μπορεί να γίνει ακριβώς ίδιο με αυτό που βλέπετε.

Το τέταρτο στάδιο είναι να γεμίσετε το στηθόδεσμό σας με κάποια δοκιμαστικά ενθέματα, που πιθανόν έχει ο ιατρός ή με κάποια σακουλάκια νερού, μέχρι να φτάσετε σε αυτό που είναι για σας το ικανοποιητικό μέγεθος. Για τον λόγο αυτό, όταν πηγαίνετε στο πλαστικό χειρουργό καλό είναι να έχετε και ένα στηθόδεσμο χωρίς ενίσχυση και γεμίζοντας τον, θα κρίνετε τον ακριβή όγκο, τον οποίο επιθυμείτε να έχει τελικώς ο μαστός σας. Υπάρχουν τέλος ειδικά συστήματα με δοκιμαστικά ενθέματα (sizers) διαφόρων ειδών και μεγεθών που βοηθούν τη γυναίκα να σχηματίσει μία ιδέα για το πώς θα είναι το σχήμα και το μέγεθος των μαστών της μετά την επέμβαση. Χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο ειδικό kit θα βοηθηθείτε ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο ένθεμα για εσάς.

symmetriaΠολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να προσπαθούν να κρύψουν από τον πλαστικό χειρουργό τις πραγματικές επιθυμίες τους, όσον αφορά το μέγεθος, είτε λόγω του ότι ντρέπονται ή λόγω κάποιων ηθικών απαγορεύσεων, που έχουν στο μυαλό τους. Επίσης κάποιες γυναίκες, λόγω του φόβου τους να μην καταλήξουν σε υπερβολή, πιέζουν διαρκώς το γιατρό να βάλει ένα πολύ μικρό ένθεμα, το οποίο πιθανότατα στο μέλλον θα θεωρήσουν ότι δεν τους είναι αρκετό. Πρέπει να λάβετε υπόψη ότι οι υπερβολές που βλέπετε σε κάποια περιοδικά αφορούν σε πολύ μεγαλύτερα ενθέματα από αυτά που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή πρακτική των πλαστικών χειρουργών.

Άλλα πάλι άτομα, επειδή έχουν στερηθεί από τον όγκο που επιθυμούσαν για πολλά χρόνια, έχουν την τάση να ζητούν υπερβολικά μεγάλο μέγεθος από το γιατρό, προκειμένου να εκπληρώσουν στο μέγιστο δυνατό αυτό που τους έλειπε. Αυτό επίσης είναι λάθος, γιατί μπορεί να οδηγήσει στην τοποθέτηση μεγαλύτερου ενθέματος από αυτό που είναι σωστό. Μεταξύ των δύο παραπάνω κατηγοριών  γυναικών, αυτές που περισσότερο προσέρχονται στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών είναι αυτές που ανήκουν κυρίως στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή γυναίκες που ενώ θα ήθελαν ένα μεγαλύτερο ένθεμα, φοβούνται μήπως πέσουν σε υπερβολή και με αυτό τον τρόπο υποδιορθώνουν το πρόβλημά τους και την επιθυμία τους. Αυτό μπορεί να τις οδηγήσει στο μέλλον στην εκτέλεση δεύτερης επέμβασης, προκειμένου να βάλουν ένα μεγαλύτερο ένθεμα. Η ειλικρινής αναφορά στο γιατρό αυτού που θέλουμε, σίγουρα θα βοηθήσει στο να αποφευχθεί η πιθανότητα μίας δεύτερης επέμβασης.

Ο όγκος των ενθεμάτων, που κατά μέσο όρο χρησιμοποιούνται στη χώρα μας, κυμαίνεται από 250 μέχρι 350 κυβικά εκατοστά. Τα ενθέματα που υπάρχουν στις κατασκευάστριες εταιρείες ξεκινούν από 100 περίπου κυβικά εκατοστά και ανεβαίνοντας κατά 25 cc φτάνουν μέχρι τα 800 cc. Ένα άτομο με μία μέση σωματική διάπλαση, με ένα σχετικά μικρό μαστό και ρεαλιστικές προσδοκίες θα πρέπει να αναζητά ένα ένθεμα από 250 έως 350 cc.

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την σωστή επιλογή των ενθεμάτων μαστών στις αντίστοιχες σελίδες του site μας:

Χρήσιμα για το ένθεμα στήθους

Ποιο μέγεθος είναι κατάλληλο για εμένα;

Μπορεί μετά την αυξητική μαστών να δείχνει το στήθος μου υπερβολικό;