• top arrow
  • Ενημερωθείτε για την αυξητική στήθους στο 210 6985678

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΛΓΟΥΣ

Η πιθανότητα να αισθανθεί πόνο κάποια γυναίκα, μετά την επέμβαση αυξητικής στήθους, διαφέρει πολύ από άτομο σε άτομο. Μεγάλο ρόλο παίζει η ιδιοσυγκρασία και το επίπεδο αντίληψης πόνου, που κάθε άνθρωπος έχει. Για την ίδια ακριβώς επέμβαση, σε διαφορετικά άτομα, οι αντιδράσεις μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές. Κάποια άτομα αισθάνονται ότι δεν έχουν καθόλου πόνο, ακόμα και χωρίς κανένα παυσίπονο και κάποια άλλα μπορεί να έχουν ανάγκη από αρκετά παυσίπονα προκειμένου να τον ελέγξουν.

Ένας άλλος παράγοντας, από τον οποίο θα εξαρτηθεί ο βαθμός, που ένα άτομο θα πονέσει, είναι το επίπεδο τοποθέτησης. Η τοποθέτηση πάνω από το μείζονα θωρακικό μυ έχει πολύ λιγότερη ενόχληση, σε σχέση με την τοποθέτηση κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα τα άτομα, στα οποία έχει τοποθετηθεί το ένθεμα κάτω από το μυ, θα πονέσουν ή ότι όλα εκείνα στα οποία έχει τοποθετηθεί το ένθεμα πάνω από τον μυ δεν θα πονέσουν.

Ακόμα και τα άτομα που έχουν αρκετό βαθμό ενόχλησης βρίσκουν μεγάλη ανακούφιση, όταν χρησιμοποιούν τα σωστά παυσίπονα. Είναι ελάχιστες οι φορές που ένα άτομο, παρ’ όλο που χρησιμοποίησε σωστά τα παυσίπονα, θα αισθανθεί υψηλό βαθμό ενόχλησης. Ο πόνος αυτός συνήθως έχει διάρκεια δύο έως τρεις ημέρες. Βέβαια, ενισχύεται με την κίνηση των χεριών. Γι’ αυτό, καλό είναι, το συγκεκριμένο άτομο να αποφεύγει για μερικές ημέρες τις πολλές κινήσεις με τα χέρια.


algos

Μεγάλη σημασία έχει επίσης ο τρόπος λήψης των παυσίπονων. Είναι σημαντικό να παίρνει κανείς τα παυσίπονα όταν ο πόνος είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα. Εάν αυξηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. Πολλά άτομα κάνουν το λάθος να προσπαθούν να πάρουν όσο γίνεται λιγότερα παυσίπονα και να αφήνουν τον πόνο να  γίνει αρκετά δυνατός. Μόνο όταν αισθανθούν ότι δεν αντέχουν πλέον σκέφτονται να πάρουν παυσίπονα. Κάτι τέτοιο δυσχεραίνει πολύ τον έλεγχο του πόνου και τελικά θα χρειαστεί να πάρουν πολύ περισσότερα παυσίπονα και παρ’ όλ’ αυτά να μην καταφέρουν να τον ελέγξουν. Άρα μικρές δόσεις σε παυσίπονα, όταν ο πόνος είναι ακόμη στην αρχή του, διασφαλίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό ότι το άτομο αυτό δεν θα πονέσει μετά την επέμβαση. Φυσικά εάν κάποιο άτομο αισθάνεται ότι δεν χρειάζεται καθόλου τα παυσίπονα μπορεί και να μην τα πάρει. Ένα μεγάλο ποσοστό των ατόμων που κάνουν αυξητική μαστών δεν αισθάνονται πόνο, ακόμη και χωρίς παυσίπονα.

Ένας άλλος παράγοντας που ελέγχει τον πόνο είναι η καταπόνηση που ασκεί κάποιο άτομο στον οργανισμό του. Καλό είναι για τις λίγες πρώτες ημέρες να μην εφησυχαστείτε στο ότι δεν πονάτε και αρχίσετε να κάνετε έντονες δραστηριότητες.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό, η αίσθηση του πόνου να είναι διαφορετική στους δύο μαστούς. Αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα. Επομένως δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχήσει .Εάν παρ’ όλ’ αυτά έχετε έντονο πόνο στον έναν από τους δύο μαστούς, με ταυτόχρονη μεγάλη διαφορά ως προς το μέγεθος ή γενικότερα στην εικόνα, δε χρειάζεται και πάλι να ανησυχήσετε, αλλά καλό είναι να το αναφέρετε στον πλαστικό χειρουργό σας.

Λίγες ημέρες μετά την επέμβαση θα μπορείτε άνετα να κάνετε ήπιες δουλειές, όπως για παράδειγμα δουλειά γραφείου, χωρίς κάποια ενόχληση. Μην προσπαθήσετε να κάνετε έντονες αθλητικές δραστηριότητες για τον πρώτο μήνα μετά την επέμβαση, γιατί είναι αρκετά πιθανό ότι το στήθος θα αρχίσει να σας πονάει, μετά από αυτό, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά από αρκετό καιρό μπορεί να έχετε μία αίσθηση πόνου στην θηλή. Τις πιο πολλές φορές οφείλεται σε μία νευραλγία η οποία συνήθως μειώνεται μετά από μερικούς μήνες. Εάν παρ’ όλ’ αυτά αισθανθείτε, μετά από αρκετό καιρό, πόνο στο στήθος  και  ταυτόχρονα σκλήρυνση αυτού, καλό είναι και πάλι να απευθυνθείτε στο γιατρό σας, διότι  υπάρχει πιθανότητα να έχει δημιουργηθεί κάποια κάψα.

Υπό την προϋπόθεση ότι κάποιο άτομο παίρνει σωστά τα παυσίπονά του και δεν κάνει κοπιώδης εργασίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά την επέμβαση, ο πόνος που θα αισθανθεί είναι αρκετά χαμηλός και ανεκτός.