• top arrow
  • Ενημερωθείτε για την αυξητική στήθους στο 210 6985678

ΜΥΘΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣΤΟΥ

Το ωραίο ντεκολτέ αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας για τη γυναίκα και παίζει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία της, στην αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή της. Η αυξητική στήθους είναι μία επέμβαση που μπορεί να προσφέρει σημαντική ψυχική ανάταση στη γυναίκα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί μύθοι που επικρατούν γύρω από τα ενθέματα αυξητικής των μαστών και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν υπάρχει ελλιπής ή λανθασμένη ενημέρωση, η γυναίκα να φοβάται να προβεί στην αλλαγή που τόσο επιθυμεί.


antoxh2
Οι πιο διαδεδομένοι μύθοι που ακούγονται γύρω από τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται στην επέμβαση αυξητικής μαστών είναι:

 

ΜΥΘΟΣ: Τα ενθέματα μαστού σπάνε εύκολα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα ενθέματα σιλικόνης έχουν εξαιρετική αντοχή σε συνθήκες πίεσης, πολύ περισσότερο από αυτό που μπορεί κανείς να φανταστεί. Συνήθως αντέχει το καθένα σε πίεση τουλάχιστον 700 κιλών και σε τάση μπορεί να φτάσουν τα 2 μέτρα μήκος χωρίς να έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Ακόμη κι εάν ένα ένθεμα πατηθεί από ένα αυτοκίνητο, δε θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στο ένθεμα, καθώς αυτό όχι μόνο δεν θα σπάνει αλλά δεν θα παραμορφωθεί ούτε καν το σχήμα του. Επιπροσθέτως, πριν κυκλοφορήσει το προϊόν στην αγορά, έχουν προηγηθεί πολλαπλά τεστ αντοχής από τις βιομηχανίες παραγωγής τους.

 

• ΜΥΘΟΣ: Τα ενθέματα μαστού “σκάνε” στην πτήση με αεροπλάνο

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και δεν συνέβαινε ποτέ. Πρόκειται απλώς για μία αβάσιμη φήμη, που αγγίζει τα όρια του αστείου. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί, διότι, πρώτον οι συνθήκες μέσα στο αεροπλάνο δεν είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που επικρατούν στο έδαφος, και δεύτερον τα ενθέματα μαστού είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε οποιαδήποτε πίεση. Σίγουρα, τα περισσότερα πράγματα που υπάρχουν μέσα σε ένα αεροπλάνο είναι πολύ πιο εύθραυστα σε σχέση με τα ενθέματα σιλικόνης.

 

• ΜΥΘΟΣ: Τα ενθέματα μαστού εμποδίζουν τον θηλασμό.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Το γάλα παράγεται στο μαστικό αδένα, ο οποίος δεν επηρεάζεται καθόλου από την επέμβαση και την τοποθέτηση των ενθεμάτων, αφού η θέση του ενθέματος είναι πίσω από τον αδένα και πολλές φορές ακόμη και πίσω από τον μυ, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τον αδένα. Επομένως, η τοποθέτηση ενός ενθέματος μαστού δεν διακόπτει την πορεία των γαλακτοφόρων πόρων. Γυναίκες που είχαν την ικανότητα να θηλάσουν πριν από την αυξητική στήθους, θα μπορούν να θηλάσουν και μετά την επέμβαση.

 

• ΜΥΘΟΣ: Τα ενθέματα μαστού είναι επικίνδυνα κατά το θηλασμό για την υγεία του μωρού.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Έχει επικρατήσει ο μύθος ότι η σιλικόνη εισέρχεται στο μητρικό γάλα κι επομένως καταλήγει στο παιδί μέσω του θηλασμού. Οι πολυάριθμες έρευνες, που έχουν πραγματοποιηθεί, έχουν δείξει ότι τα μόρια σιλικόνης δεν διαπερνούν το εξωτερικό περίβλημα από το οποίο «κυκλώνεται» το ένθεμα, άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καταλήξουν στο μωρό.

 

• ΜΥΘΟΣ: Τα ενθέματα μαστού προκαλούν καρκίνο.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Είναι ένας από τους παλαιότερους μύθους, που όμως δεν ευσταθεί. Πολυετείς και πολυάριθμες έρευνες με εκατοντάδες μελέτες από αξιόπιστα κέντρα και σε μεγάλο αριθμό πληθυσμού έχουν αποδείξει ότι τα ενθέματα σιλικόνης δεν ευθύνονται για τον καρκίνο του μαστού. Γι’ αυτό άλλωστε έχει δοθεί έγκριση από τον FDA για τη χρήση τους στην πλαστική χειρουργική.

 

thesi mastography

 

• ΜΥΘΟΣ: Δεν θα μπορεί να ελεγχθεί σωστά ο μαστός γιατί το ένθεμα εμποδίζει το να γίνει σωστά η μαστογραφία.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Αυτό φυσικά δεν ισχύει. Η μοναδική συνθήκη που αλλάζει είναι ότι κατά τη μαστογραφία η γυναίκα πρέπει να ενημερώσει τον ακτινολόγο, έτσι ώστε να ληφθούν φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες. Μερικοί ακτινολόγοι αναφέρουν ότι σε περιπτώσεις αυξητικής στήθους με ενθέματα «βλέπουν» καλύτερα το μαστό διότι αυτός προβάλλει περισσότερο.

 

• ΜΥΘΟΣ: Τα ενθέματα μαστού πρέπει να αντικαθίστανται συχνά / κάθε 10 χρόνια.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν υπάρχει κάποια τέτοια οδηγία για τακτική αντικατάσταση των ενθεμάτων σιλικόνης. Αντιθέτως, τα καλά επώνυμα ενθέματα συνοδεύονται από εγγύηση εφόρου ζωής.

 

• ΜΥΘΟΣ: Τα ενθέματα θα κάνουν τους μαστούς να πέσουν πιο γρήγορα.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν υπάρχει καμία μελέτη που να υποστηρίζει ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες πτώσης του μαστού με ένθεμα σε σχέση με τον μαστό χωρίς ένθεμα. Αυτό που μπορεί να συμβεί στη χειρότερη περίπτωση είναι να υπάρξει ο ίδιος βαθμός πτώσης που θα υπήρχε εάν δεν είχε πραγματοποιηθεί η επέμβαση αυξητικής.