• top arrow
  • Ενημερωθείτε για την αυξητική στήθους στο 210 6985678

Ενθέματα μαστών και γυμναστική

Η αυξητική στήθους είναι πολύ σημαντική επέμβαση για μια γυναίκα, καθώς η ίδια νιώθει να αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και η θηλυκότητά της. Συχνά όμως οι γυναίκες που ακολουθούν γενικά έναν πιο αθλητικό τρόπο ζωής προβληματίζονται σχετικά και ρωτούν τον πλαστικό χειρουργό αν θα είναι ασφαλές να γυμνάζονται μετά από την αυξητική μαστών ή πότε θα επιστρέψουν στην εκγύμνασή τους.

ενθέματα μαστών και γυμναστική

Οι γυναίκες που έχουν έναν ενεργό, υγιεινό τρόπο ζωής είναι συνήθως ιδανικές υποψήφιες για τη διαδικασία της αυξητικής στήθους, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναμένουν ότι θα επανέλθουν στις αθλητικές τους δραστηριότητες απευθείας μετά το χειρουργείο. Είναι σεβαστό ότι κάποιος άνθρωπος που έχει συνηθίσει σε έναν ενεργό τρόπο ζωής δυσκολεύεται να απέχει από αυτόν για κάποιο διάστημα. Ακόμη, είναι λογικό μετά την επέμβαση η γυναίκα να ανυπομονεί να δει την καινούρια εικόνα της και να επιστρέψει στις δραστηριότητες που φροντίζουν συνολικά την εμφάνισή της. Όμως, η γρήγορη επάνοδος στο γυμναστήριο μπορεί να καθυστερήσει περαιτέρω την ανάρρωση και να δημιουργήσει και άλλα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στη γυναίκα και στο αποτέλεσμα που επιθυμεί.

Καθυστέρηση της αποθεραπείας και αλλοίωση του αποτελέσματος

Οι επιπλοκές που μπορούν να προκύψουν από την άμεση επιστροφή στη γυμναστική μετά από μια αυξητική μαστών περιλαμβάνουν καθυστέρηση της ανάρρωσης και πιθανή αλλοίωση της ποιότητας του αποτελέσματος.

 

Μπορεί:

 

  • να υπάρξει επιδείνωση του οιδήματος (πρήξιμο), να τραβηχτούν και να ανοίξουν τα ράμματα,
  • να υπάρχει πόνος για μεγάλο χρονικό διάστημα,
  • να μη γίνει σωστή επούλωση των τομών αφήνοντας εμφανέστερο σημάδι,
  • αυξηθεί ο κίνδυνος επιμόλυνσης και φλεγμονής,
  • να δημιουργηθεί αιμάτωμα,
  • να μετατοπιστεί το ένθεμα.

 

Μικρά βήματα για ασφαλή αποθεραπεία

Αυτό που είναι ασφαλές και συνιστάται μετά από μια επέμβαση αυξητικής μαστών, είναι για αρχή το ελαφρύ περπάτημα. Μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας μικρές βόλτες μέσα στο σπίτι, καθώς έτσι αποφεύγεται και ο κίνδυνος θρομβώσεων. Τα ενθέματα τοποθετούνται είτε πάνω είτε κάτω από τον θωρακικό μυ, οπότε για κάποιο διάστημα θα πρέπει να αποφύγετε κινήσεις και δραστηριότητες που επιβαρύνουν τον κορμό, την πλάτη και τους ώμους σας. Ο ιατρός είναι εκείνος που θα καθορίσει το πότε θα είστε έτοιμη να επιστρέψετε σε πιο βαριά γυμναστική, πράγμα για το οποίο θα χρειαστούν κάποιες εβδομάδες. Συνήθως, το χρονικό διάστημα αποχής από την άσκηση είναι στις 6 εβδομάδες. Αυτό δεν είναι κάτι απόλυτο βέβαια, αφού ο χρόνος αποθεραπείας διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με τον οργανισμό, το είδος της επέμβασης και την τεχνική που έχει χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός.

 

Πλήρης επιστροφή μετά την αποθεραπεία

Αφού ολοκληρωθεί η περίοδος της αποθεραπείας, η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει κανονικά σε οποιοδήποτε είδος γυμναστικής (τρέξιμο, άρση βαρών κλπ.) έκανε πριν την επέμβαση αυξητικής μαστών. Τα ενθέματα δε θα σας εμποδίσουν να έχετε έναν ενεργό τρόπο ζωής. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει πριν από την επέμβαση να έχετε ενημερώσει τον πλαστικό χειρουργό σας για τον τρόπο ζωής σας, συμπεριλαμβανομένων τυχόν αθλημάτων ή ασκήσεων που κάνετε, ώστε μαζί να αποφασίσετε για τον σωστό τύπο ενθέματος και τρόπου τοποθέτησης για εσάς.

 

Συμβουλές για το μέλλον

Μετά από την επέμβαση αυξητικής μαστών, καλό είναι να φοράτε πάντα ένα υποστηρικτικό σουτιέν όταν ασκείστε και να λαμβάνετε έγκριση από τον πλαστικό χειρουργό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα δραστηριότητα. Οι αυξομειώσεις του σωματικού βάρους επηρεάζουν και το βάρος των μαστών. Γι’ αυτό καλό είναι η γυναίκα να προβεί σε αυξητική στήθους όταν βρίσκεται στο συνηθισμένο της βάρος, το οποίο επιθυμεί και θα διατηρήσει για αρκετά χρόνια.