• top arrow
  • Ενημερωθείτε για την αυξητική στήθους στο 210 6985678

Λιπομεταμόσχευση για την αυξητική στήθους

 

Η λιπομεταμόσχευση αποτελεί τη νέα μεγάλη μόδα στο χώρο της πλαστικής χειρουργικής που βρίσκει εφαρμογή και στην αυξητικής στήθους. Ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί ανεπιθύμητο τοπικό λίπος από σχεδόν οποιοδήποτε σημείο του σώματος ( κοιλιά, γλουτοί, μηροί, διπλοσάγονο, ψωμάκια κ.α.) και χρησιμοποιεί αυτό το λίπος για να προσθέσει όγκο στο στήθος της γυναίκας.

Αρχικά, η λιπομεταμόσχευση εφαρμόστηκε σε περιπτώσεις μαστεκτομής. Πλέον σήμερα εφαρμόζεται και για καθαρά αισθητικούς λόγους βελτιώνοντας το σώμα της γυναίκας, τονώνοντας τη θηλυκότητα και κατ επέκταση και την ψυχολογία της.

 

Η τεχνική έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι ουσιαστικά μπορεί να συνδυάσει σε μία επέμβαση τη λιποαναρρόφηση με την αυξητική στήθους. Έτσι μπορούμε ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε αρμονικές γραμμές στο σώμα με τη λιποαναρρόφηση, ενώ παράλληλα η αύξηση του στήθους με λίπος δίνει εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα τόσο στην αφή όσο και στο σχήμα των μαστών.

Διαδικασία λιπομεταμόσχευσης

Λιπομεταμόσχευση για αυξητική στήθουςΗ λιποαναρρόφηση αφαιρεί τοπικό λιπώδη ιστό σε περιοχές που υπάρχει υπερβολικό λίπος με ειδική λεπτή κάνουλα. Κατόπιν, με την βοήθεια ειδικής διαδικασίας, ο πλαστικός χειρουργός το εγχύει στην περιφέρεια του μαστού, γύρω από τον αδένα.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αντίδρασης του οργανισμού, καθώς το λίπος είναι του ίδιου ατόμου, απλώς μεταφέρεται σε άλλο σημείο. Επίσης, η συνολική τιμή της αυξητικής στήθους με τη διαδικασία της λιπομεταμόσχευσης είναι χαμηλότερη, καθώς δεν υπάρχει κόστος ενθεμάτων σιλικόνης.

Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τοπική αναισθησία σε χώρο ιατρείου. Η διάρκεια της επέμβασης είναι 1-2 ώρες, αναλόγως της ποσότητας του λίπους που θέλουμε να αφαιρέσουμε και να εγχύσουμε.

Στο 1ο στάδιο αφαιρείται με λιποαναρρόφηση το λίπος από τις περιοχές που θέλουμε του σώματος ή του προσώπου. Γίνεται ειδική επεξεργασία του λίπους για να αφαιρεθούν τα ακατάλληλα στοιχεία (νερό και αίμα) που αναμιγνύονται στην φάση της λιποαναρρόφησης.

Στο 2ο στάδιο, παίρνουμε το λίπος και γίνεται επανατοποθέτηση του στους μαστούς μέσω μιας μικροσκοπικής οπής από το κάτω μέρος του στήθους. Με αυτό τον τρόπο η ελάχιστη ουλή που δημιουργείται δεν είναι ορατή. Η έγχυση του λίπους γίνεται με φυσικό και ομοιόμορφο τρόπο χωρίς να γίνεται ενοχλητική για την γυναίκα. Η επιστροφή στην καθημερινή δραστηριότητα γίνεται με τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού, συνήθως μετά από 1-2 μέρες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της λιπομεταμόσχευσης στην αυξητική στήθους

  1. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος πόνος μετά την επέμβαση

  2. Πρακτικά γίνονται 2 επεμβάσεις σε 1, λιποαναρρόφηση και αυξητική στήθους

  3. Το κόστος της αυξητικής στήθους είναι αρκετά χαμηλότερο καθώς δεν υπάρχει κόστος ενθεμάτων, ενώ το λίπος είναι από τον οργανισμό της γυναίκας

  4. Δεν εμφανίζονται επιπλοκές καθώς το λίπος είναι του ίδιου οργανισμού

  5. Μπορούμε να αυξήσουμε το στήθος με σταδιακές επεμβάσεις ώστε να μπορεί η γυναίκα να το συνηθίσει και αν θέλει να το αυξήσει σε νέα επέμβαση

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της λιπομεταμόσχευσης στην αυξητική στήθους

  1. Δεν θα παραμείνει όλο το λίπος που εγχέεται για πάντα. Ένα τμήμα αυτού του λίπους θα απορροφηθεί από τον οργανισμό της γυναίκας

  2. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων θα χρειαστούν παραπάνω από μια επεμβάσεις. Χρειάζεται λοιπόν κάποιο διάστημα αρκετών μηνών για να παρουσιαστεί το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα.

  3. Δεν είναι πλήρως ελεγμένο με μελέτες αν υπάρχει πρόβλημα στον ακτινολογικό έλεγχο των μαστών μετά τη λιπομεταμόσχευση

 

Λιπομεταμόσχευση σε αυξητική στήθους

Αποτελέσματα της λιπομεταμόσχευσης στην αυξητική στήθους

Η μετεγχειρητική πορεία είναι συνήθως ανώδυνη και σύντομη. Η γυναίκα ακολουθεί τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού και συνήθως επιστρέφει στις καθημερινές δραστηριότητες 1-2 μέρες μετά. Η επέμβαση έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα, ενώ η τελική εικόνα υπάρχει περίπου μισό χρόνο μετά.

Η αυξητική στήθους με λιπομεταμόσχευση αποτελεί σύγχρονη λύση και είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει μελλοντικά ακόμη περισσότερο. Δίνει τη δυνατότητα στον πλαστικό χειρουργό να διαμορφώσει αρμονικά το σώμα της γυναίκας, αφαιρώντας λίπος από περιοχές που έχουν περίσσεια λίπους και ταυτόχρονα αυξάνεται το στήθος, το διαχρονικό σύμβολο θηλυκότητας της γυναίκας. Ο πλαστικός χειρουργός θα αναλύσει στη γυναίκα τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα της τεχνικής για να μπορέσουν να κάνουν από κοινού την καλύτερη επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες της.

 

Δείτε ακόμα:

Ανισομαστία

Βίντεο αυξητικής στήθους

Μπορεί το στήθος μου να δείχνει υπερβολικό και όχι φυσιολογικό;